Продукт: Харчова сода
Хімічна
назва: бікарбонат
натрію
Хімічна
формула: NaHCO3
ГОСТ: 2156-76
Сода харчова являє собою кристалічну
порошкоподібну речовину тонкого помелу білого кольору,
не має запаху. Відмінна особливість харчової
соди - м'які лужні властивості, які не мають негативного впливу на рослинні та
тваринні кані.
Сода (натрій двовуглекислий) має температуру кипіння 851С, плавлення - 270С.
Основні напрямки використання:
Натрій
двовуглекислий активно використовується в таких промисловостях, як:
- Харчова (добавка Е500);
- фармацевтична;
- легка (використання штучної шкіри та резини для підошви;
- хімічна;
- медична;
- кольорова металургія;
Фізико-хімічні показники бікарбоната натрію:
Натрій гідрокарбонат також активно використовується в хімічній промисловості в
процесі виробництва різноманітних барвників, фтористих реактивів, пінопластів,
товарів побутової хімії і наповнювачів у вогнегасниках.
Сода або бікарбонат натрію нетоксична, пожежо та вибухобезпечна, має третій клас
небезпеки щодо впливу на організм людини і тварини. Сода харчова, ціна якої в
нашій компанії за своїм рівнем оптимальна для вітчизняних споживачів, сьогодні є
в кожному будинку. Жінки особливо близько знайомі з цим продуктом, так як вона є
інгредієнтом таких всіма відомих блюд, як домашні пиріжки і млинчики.